DGI og Danmark skal være vært for MOVE Congress 2025

Danmark og DGI har netop sikret sig værtskabet for MOVE Congress 2025, verdens største breddeidrætskonference. Med over 500 deltagere fra hele verden vil begivenheden sætte fokus på fremtidens motionsløsninger. DGI’s formand, Charlotte Bach Thomassen, udtrykker stolthed over værtskabet og understreger betydningen af at tage lederskab inden for breddeidræt internationalt.

En international konference i samspil med EU-formandskabet

Danmark har etableret sig som en styrkeposition inden for breddeidræt, idrætsdeltagelse, og frivillighed. I 2025 bliver dette tydeligt, når Danmark og DGI er værter for MOVE Congress i samspil med det danske EU-formandskab. Jacob Schouenborg, generalsekretær for ISCA, ser dette som et stærkt setup og påpeger den forøgede politiske og praktiske værdi af kongressen.

Fakta om Breddeidræt:

Breddeidræt er en form for idræt, der lægger vægt på inklusion og deltagelse for alle, uanset alder, færdigheder eller erfaring.

ISCA’s generalsekretær ser frem til stærkt dansk værtskab

ISCA (International Sport and Culture Association) er arrangørerne bag MOVE Congress og har placeret sit sekretariat i København. Generalsekretær Jacob Schouenborg ser frem til 2025-kongressen og mener, at DGI og Danmark som vært udnytter danske styrkepositioner inden for idrætsdeltagelse og frivillighed.

Sport Event Denmark glæder sig

Sport Event Denmark, der arbejder for at tiltrække og afvikle internationale sportsevents, ser positivt på det danske værtskab for MOVE Congress 2025. Direktør Lars Lundov påpeger Danmarks unikke profil og engagement i idrætsdeltagelse, og ser frem til at fremhæve landets gode cases, såsom breddedelen i store cykelevents og det kommende VM Halvmaraton 2026.

Fokus på sundhed og inklusion

Med værtskabet for MOVE Congress 2025 ønsker DGI at sætte vigtige temaer på dagsordenen. Blandt disse er fokus på børn og unges fysiske, sociale og mentale sundhed, frivillighed, inklusion, og bevægelsesglæde. DGI har allerede opnået international opmærksomhed for initiativer som Jump4fun, esport, ABC for mental sundhed, digital foreningsudvikling og inklusion af flygtninge i idrætsforeninger.

MOVE Congress, arrangeret af ISCA, er verdens største konference med fokus på breddeidræt, motion og sundhed. Den 12. kongres afholdes i efteråret 2025 i sammenhæng med det danske EU-formandskab samme halvår. Tilsagn om EU-støtte til konferencen gennem projektet Icehearts understreger den globale betydning af denne begivenhed.

Del denne positive nyhed

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også