Er fremtidens boliger lavet af genbrugs plastik og træ?

Wohn, en nystartet virksomhed, har sat sig for at revolutionere byggebranchen ved at skabe boligmoduler af affaldstræ og -plast. Visionen er ikke kun at bekæmpe CO2-aftrykket, men også at adressere social ulighed globalt.

Fleksible boligmoduler tilpasset behovet

Wohn bygger boligmoduler på 20 kvadratmeter, der kan sammensættes til boliger på 40, 60 eller 80 kvadratmeter. Denne skalerbarhed åbner op for en fleksibel tilgang til boligbyggeri, der kan imødekomme forskellige behov og livsstilarter.

Home Smarter – en ny tilgang til bæredygtige boliger

“Wohn tror på urbanisering som en drivkraft for bæredygtig vækst og lighed,” proklamerer virksomheden på deres hjemmeside. De ønsker at gentænke tilgangen til boliger og introducerer konceptet “Homes as a Service.” Wohn 3D-printer prisvenlige boliger af genanvendt plastik og træ, reducerer CO2-fodaftrykket med over 90%, og binder 4 ton affaldsmateriale per 20 m2 hjem.

Foto: www.wohnhomes.com

Tiny Homes – en løsning på global efterspørgsel

Global efterspørgsel på overkommelige boliger er enorm, og Wohn vil tage hånd om dette problem ved at indføre nye principper for ferie- og studieboliger: Skalerbare, bæredygtige og overkommelige. De opererer med boliger på 20 og 40 m2 til leje med 30% rabat i forhold til nuværende markedspriser.

Tre nøgleprincipper for bæredygtige boliger

Wohn’s tilgang bygger på tre nøgleprincipper: cirkulær tænkning og genanvendelse af affaldsressourcer i byggematerialer, integrering af værktøjer og design til selvforsyning i hjemmet, samt forvaltning af boliger som en service for maksimal fleksibilitet og automatisering for både lejer og ejer.

Fremtiden er lige om hjørnet

Dialogen er i gang med universitetsområder i Danmark for at opføre den første generation af Wohn-studieboliger, og byggeriet forventes at starte om seks måneder. De første studieboliger forventes at være klar til lejere ved udgangen af 2023. Pre-orders er allerede i gang for Wohn-ferieboliger med levering fra midten af 2023 og fremad.

Del denne positive nyhed

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også