Familieejede virksomheder får ny støtte til generationsskifte

Regeringens ambitiøse 2030-plan har nu skabt forbedrede vilkår for familieejede virksomheder, der står over for udfordrende generationsskifter. Dette betragtes som en positiv udvikling for de utallige familieejede virksomheder, der udgør en væsentlig del af Danmarks erhvervsliv og skaber job til tusindvis af mennesker, ifølge udtalelser fra Brian Mikkelsen, administrerende direktør for Dansk Erhverv.

Bedre vilkår for generationsskifte i fokus i 2030-planen

Regeringens 2030-plan inkluderer markante forbedringer af vilkårene for generationsskifte i familieejede virksomheder. Dette inkluderer en nedsættelse af bo- og gaveafgiften samt øremærkede 0,8 milliarder kroner til et retskrav om en skematisk model for generationsskifte.

Dansk Erhverv har længe været fortaler for forbedrede forhold ved generationsskifte for familieejede virksomheder og ser positivt på regeringens initiativer.

generationsskifte i virksomhed
Foto af: Andrea Piacquadio

“Familieejede virksomheder spiller en afgørende rolle i Danmark og skaber arbejdspladser i stor stil – tænk bare på Jysk, Bestseller, Harald Nyborg, Lego eller konditoriet La Glace. Derfor har Dansk Erhverv længe arbejdet for forbedrede vilkår ved generationsskifte, herunder indførelsen af et retskrav på skematisk værdiansættelse. Det er positivt, at regeringen nu foreslår dette som en del af 2030-planen, hvilket forhåbentlig vil skabe stabilitet omkring generationsskifterne,” udtaler Brian Mikkelsen.

Venstres synspunkt: En rimelig forbedring af vilkårene

Troels Lund Poulsen, forsvarsminister og økonomiminister for Venstre, glæder sig over forbedringerne for familieejede virksomheder.

“Et generationsskifte kræver planlægning og tid. Derfor er det kun rimeligt, at vi nu sikrer tryghed og klarhed om virksomhedernes fremtidige vilkår,” udtaler Troels Lund Poulsen og fremhæver Venstres vedvarende fokus på forbedrede muligheder for generationsskifte.

Dansk Erhvervs 2030-plan: Yderligere forslag til forbedringer

Dansk Erhvervs 2030-plan, præsenteret sidste uge, indeholder yderligere forslag til at styrke familieejede virksomheder. Dette inkluderer et retskrav på skematisk værdiansættelse ved generationsskifte og en reduktion af generationsskifteskatten til 5 procent. Dansk Erhverv argumenterer for, at dette vil forbedre betingelserne for familieejede virksomheder og øge deres konkurrenceevne. Forslagene forventes samlet at medføre et provenutab på omkring 1,5 mia. kr. efter tilbageløb og adfærd.

I takt med regeringens fokus på at skabe optimale betingelser for familieejede virksomheder, ser fremtiden lysere ud for denne vigtige sektor i Danmarks erhvervsliv.

Læs mere om Dansk Erhvervs 2030-plan her.

Del denne positive nyhed

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også