FCK vs. Manchester United i Afgørende Champions League Kamp

FC København står over for en skæbnesvanger Champions League-kamp mod Manchester United i aften. De danske mestre har leveret imponerende præstationer indtil videre, men med blot et enkelt point i tre kampe, er der intet andet valg end at hente tre point for at bevare deres europæiske drømme i live. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til FC København – Manchester United. Kampen spilles onsdag den 8. november 2023 kl. 21:00 og kan ses på TV3+ eller Viaplay.

FC København møder onsdag Manchester United på hjemmebane i Parken i jagten på vigtige Champions League-point.

På et pressemøde forud for aftenens brag i Parken blev FC Københavns træner, Jacob Neestrup, spurgt af en engelsk journalist om, hvad Manchester United kunne forvente af atmosfæren i Parken sammenlignet med Old Trafford, hvor de to hold mødtes for 14 dage siden.

Jacob Neestrup svarede med respekt, men samtidig med selvtillid: “Med al respekt følte jeg, da jeg trådte ind på Old Trafford, kun det historiske. Du kan ikke sammenligne Old Trafford med Parken. Her er 100 gange mere intens stemning, end det vi oplevede for to uger siden i England.”

God statistik for FCK i Parken

Den imponerende statistik taler også for sig selv. FC København har kun forladt Parken uden point to gange i Champions League historien. Selvom seneste kamp endte med et nederlag til Bayern München, skulle man helt tilbage til 2013 for at finde den seneste gang, FCK gik fra Parken uden point, da de tabte mod Real Madrid.

Jacob Neestrup indrømmer også, at hjemmepublikummet spiller en væsentlig rolle i jagten på point i aften: “Havde vi skullet spille foran nul tilskuere, havde det været en helt anden kamp. Den atmosfære, som er her, er vildere end mange af de adresser, vi spiller på.”

På den anden side af historien har vi Manchester Uniteds danske landsholdsstjerne, Christian Eriksen. Han har spillet en betydelig del af sine 126 landskampe i Parken, og han er ikke uvillig til at anerkende den specielle atmosfære: “Jeg har aldrig spillet mod FC København i Parken, men når vi spiller her med landsholdet, er atmosfæren speciel. Om det er 100 gange vildere end Old Trafford, det ved jeg nu ikke,” siger Eriksen med et smil.

Foto: Catherine Ivill, Getty Images

Selvom FC København har kun ét point efter de første tre kampe, har de vist gode takter i Champions League. Viktor Claesson, midtbaneprofil for København, udtrykker positivitet og selvtillid: “Indtil nu har vi spillet virkelig godt i Champions League, så der er kommet et positivt pres på os i forhold til at skabe et resultat mod en så stor klub, og det skal vi se som noget positivt. Forventningen kommer, fordi vi har spillet godt. Det skal vi fortsætte med mod Manchester United, og så skal heldet nok vende på et tidspunkt.”

Christian Eriksen fra Manchester United ser anderledes på det: “Det må stå for deres egen regning. Det handler om at vinde. Hvis de føler, de er favoritter, er det fint, men vi går også på banen for at vinde.”

FC København ligger pt. sidst i Champions Leagues gruppe A med ét point efter tre kampe. Manchester United har tre point, tyrkiske Galatasaray har fire point, mens gruppen toppes af Bayern München med ni point.

Del denne positive nyhed

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også