Pendlere med elbiler nyder godt af kørselsfradraget

Salget af elbiler fortsætter sin imponerende vækst, med næsten 180.000 elbiler på vejene. Trods denne udvikling tager kørselsfradraget stadig udgangspunkt i udgiften ved at holde en benzinbil kørende. Dette er dog en fordel for elbilejere, ifølge eksperter.

Fradraget for elbilejere svarer til traditionelle biler

Skatterådet har fastsat normalfradraget for 2023 til 2,19 kr. pr. kilometer, baseret på en benzinbils forbrug og omkostninger. Elbilejere får samme fradrag, selvom det er markant billigere at køre en elbil. Trods stigende elbilsalg og potentiale for differentierede satser, forventes ensartede regler at fortsætte indtil tidligst 2030.

Kilde: Danmarks Statistik

Forslag om differentierede satser på lang sigt

Selvom der er potentiale for differentierede satser på lang sigt, er eksperter enige om, at Skatterådet sandsynligvis vil opretholde ensartede satser, givet antallet af pendlere i landet. Mens 2023 har været relativt roligt efter ekstraordinære ændringer i 2022, forventes der kun moderate ændringer i 2024-satserne.

Stigning i 2024-satser forventes, men politiske udmeldinger forventes ikke at påvirke

Skatterådet forventes at tage højde for stigende benzinafgift ved fastsættelsen af 2024-satserne. Prisstigninger på reparationer, service og dæk vil også bidrage til en mindre stigning. Dog forventes politiske udmeldinger, som den om en mulig stigning i dieselafgiften, ikke at påvirke Skatterådets beslutninger, da de fokuserer på fakta og ikke politiske forhåndsmeldinger. Skatterådet mødes den 21. november for at fastsætte satserne for næste års befordringsfradrag og kørselsgodtgørelse.

Del denne positive nyhed

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også